+3672227694 | +36202308696 info@farmermax.hu

Közel négyszáz tonna búza gyűlt össze eddig Magyarországon a „Magyarok Kenyere” elnevezésű kárpát-medencei program keretében. A búzát a gazdák adományoztak rászoruló gyermekek számára.

A 19 megyéből és 12 határon túli régióból gyűjtött adomány több, mint 80 ezer anyaországi, valamint határon túl élő rászoruló gyermek táplálását segíti majd. Fazekas Sándor úgy fogalmazott: „a Magyarok Kenyere program úgy gyűjt egybe minket, ahogy a kenyér tisztelete összefogja a magyarokat, kifejezve a világban élő magyarság egységét”.

Hozzátette: „a közelgő ünnep, augusztus 20. egybeköti a búzaaratás végét, az államalapítás ünnepét és István király szentté avatásának évfordulóját. Úgy vélte, a Magyarok Kenyere program méltó módon készíti elő Szent István napját, ami a magyarság egységének ünnepe.”

Farkas Sándor beszélt arról is, hogy Magyarország természeti adottságainak és a gazdák szorgos munkájának köszönhetően az idei évben 5 millió tonna búzát takarítottak be közel 1 millió hektárról, amely biztosítja a hazai szükségleteket, emellett exportra is jut belőle.

 

(www.agronalo.hu)