malac takarmány farmermax

A sertéstenyésztés változása I.

Az emberiség számára a sertéshús és sertészsír már régóta különös fontossággal bír. A sertés mindenevő voltából kifolyólag a takarmányozásukat a világ különböző pontjain a helyi adottságoktól függően, különböző módon oldják meg.

Például Kínában, Vietnamban, Kambodzsában, Malajziában, vagy éppen Indonéziában a hagyományos sertéstenyésztés főleg a növények, a kerti hulladékok feletetésére korlátozódik részben még ma is. A tengerhez közel lévő országokban az emberi fogyasztásra alkalmatlan halat hasznosítják a sertés takarmányozásában. A kontinentális területeken, például Magyarországon a szemes termények: kukorica, árpa, malomipari termékek jelentették a sertéstartás alapját.

A cél a nagy súlyú zsírsertésekből étkezési szalonna és sertészsír előállítás volt. A sertéstartással kapcsolatosan meg kell említeni a legeltetést is. A sertések ugyanis nemcsak a föld felszínén található eleségeket, hanem túrással földben fellelhető gyökereket, gumókat, férgeket is képesek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy 60-70 évvel ezelőtt hűtőszekrények hiányában a háztartásokban a sütött sertéshús csak zsírban tárolva volt eltartható. A sertészsír azon kívül, hogy nagy fontosságú energiaforrásnak számított, a hús alapvető „tárolóeszköze” volt. Éppen ezért a XIX. és a XX. század elején a sertés zsírja volt az egyik legértékesebb termék. A táplálkozási szokások megváltozása és a hús tárolásának mesterséges hűtéssel való megoldása jelentős változásokat idéztek elő a sertéstenyésztésben. Jól érzékelteti a sertés nagy genetikai változékonyságát az a tény, hogy alig 100 év alatt a zsírtípusú sertéseket kifejezetten hústípusúvá alakították át.

TEtszett a cikkünk? ossza meg:

Megosztás itt: facebook

HOGYAN kérhet INGYENES ÁRAJÁNLATOT?

Árajánlat kérése:

CSUPÁN 3 EGYSZERŰ LÉPÉS!

  1. Töltse ki az űrlapunkat.
  2. Kitöltés után kattintson az “Árajánlatot kérek” gombra.
  3. Ezt követően kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott telefonszámon, vagy hívjon minket a +36 20 230 8696-os telefonszámon, hogy segíthessünk.

Ahogy elkezdjük feldolgozni az árajánlatot, keresni fogjuk Önt e-mail-ben, vagy telefonon keresztül.

Takarmányaink

Sertés takarmányok

FarmerMax Malac takarmánykeverék
FarmerMax Süldő takarmánykeverék
FermerMax Hízó takarmánykeverék

Broiler takarmányok

FarmerMax Broiler Indító takarmány
FarmerMax Broiler Nevelő takarmány
FarmerMax Broiler Befejező takarmány

Tojó takarmányok

FarmerMax MJ Tojó takarmánykeverék FarmerMax RZ Tojó 2. takarmánykeverék

Ló takarmyányok

Újdonság: FarmerMax takarmánykeverék

Kacsa takarmányok

FarmerMax Kacsa Indító takarmány
FarmerMax Kacsa Nevelő takarmány
FarmerMax Kacsa Befejező takarmány

Nyúl takarmányok

FarmerMax Nyúl takarmánykeverék
FarmerMax anyanyúl takarmány
FarmerMax hízlaló takarmány

Pulyka takarmányok

FarmerMax Pulyka indító takarmány
FarmerMax Pulyka Nevelő takarmány
FarmerMax Pulyka Befejező takarmány

Bárány takarmányok

FarmerMax Bárány starter takarmány
FarmerMax Bárány hízlaló takarmány

Vad takarmyányok

FarmerMax Vadmalac takarmánykeverék FarmerMax Vadsüldő takarmánykeverék FarmerMax Vadhízó takarmánykeverék FarmerMax Fácán takarmánykeverék