A Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács “Csak nyúl” elnevezéssel rendezte meg az idén 17. alkalommal a Debreceni Nyúlfesztivált októberben annak érdekében, hogy népszerűsítse a nyúlhús-fogyasztást hazánkban, (írta az Agronapló).
A kóstoltatás és a promóció célja, hogy egyre többen megismerjék és megszeressék a nyúlhúst, ugyanis a Covid-19 pandémia helyzet a nyúlágazatot is hátrányosan érintette.
A bizonytalan helyzet újra rávilágított, hogy a belföldi nyúlhús fogyasztást ösztönző kampányt folytatni kell.
A fesztivál keretében népszerűsítették a magyar nyúlhúst, és a nyúlhúsból készült termékeket. A rendezvényen 40-50 bográcsban nyúlételek készültek, melyeket neves zsűritagok értékelték, a szakmai zsűri elnöke Bede Róbert mesterszakács volt.
Az érdeklődők a látványkonyhában készült nyúlételeket meg is kóstolhatták. A rendezvényt szabad területen tartották meg, a Debrecen-Józsa városrészben, a Tócó-patak partjánál.
A fesztivál része a Debrecen Város Önkormányzatával közös, az „Ültessünk 10000 fát Debrecenben” program, melynek keretében minden nyúlfőző csapat egy fát ültetett a helyszínen.