+3672227694 | +36202308696 info@farmermax.hu

Televíziós kampányt fog indítani a Tej Terméktanács „Válassz hazait és csökkentsd az ökológiai lábnyomod!” mottóval.

A Tej Terméktanács tájékoztatása szerint, a magyar tej és tejtermékek kiváló minőségűek, ezért bátran válasszuk a hazait. A környezetvédelem és a klímaváltozás hatásai miatt, napjaink az egyik legfontosabb témája az, hogy az általunk vásárolt termékek honnét származnak.

Csak kevesen tudják, hogy azzal, ha vásárláskor nem figyelnek az emberek arra, honnan származik egy-egy termék, sokat ártanak a környezetnek.

Fontos megjegyezni, hogy Németországból több mint 30 ezer tonna, míg Lengyelországból több mint 11 ezer tonna sajt érkezett tavaly Magyarországra. Vajból tavaly mintegy 6 ezer tonna, joghurtból pedig több mint 55 ezer tonna külföldről érkezett áru terhelte a magyar utakat.

Honnét lehet tudni, hogy biztosan belföldön készült tejtermék kerül a bevásárlókosárba? Nagyon egyszerű, hiszen olyan termékeket kell választani, amelyen megtalálható a Tejszív logó, ami garantálja, hogy Magyarországon készült.

Ezzel az apró, ám tudatos vásárlói döntéssel nemcsak a felesleges károsanyag-kibocsátást lehet mérsékelni, hanem abban is biztosak lehetünk, hogy kiváló minőségű, magyar terméket viszünk haza. A Tejszív emblémával ellátott tejtermékek teljesítik a Magyar Élelmiszerkönyvben foglalt szigorú kritériumokat.

A magyar élelmiszerbiztonságot garantáló szabályozás a kontinens egyik legszigorúbb rendelkezésgyűjteménye, hazánkban ezeket a termékeket is sokkal szigorúbban ellenőrzik, mint az EU más tagországaiban. Tehát, ha a magyar tejet és tejterméket választják a magyar emberek a boltokban, kiváló minőségű terméket vihetnek haza és még az ökológiai lábnyomuk csökkentéséért is sokat tettek.

(forrás:agronaplo.hu)